Gloria Harmony – “Glorii în înălțime” (povestea din spatele melodiei)

Gloria-Harmony- Glorii în înălțime

Suntem datori să vă spunem de unde “am apărut” și de ce nu găsiți aproape nimic despre noi în online și cum de această piesă, acum?

Nu găsiți nimic cu noi pentru că existăm de pe vremea când online-ul nu era ce e azi, adica totul e online, daca nu ești online, aproape nu exiști.

De unde am apărut? De unde numele trupei?

Suntem cu toții crescuți în Biserica Gloria (păstorită de fratele Moise Ardelean) din Arad, Bujac, loc în care s-a și fondat trupa undeva în anul 2006.

Numele trupei a fost dat după numele bisericii, mai exact într-o seară Ruben a trimis un bilet la amvon, Grupul Gloria Harmony are o cântare pentru lauda Domnului, și așa a rămas. 🙂 Înainte de asta evident că am avut discuții, dar nu ne-am putut hotărî la numele final. Era nevoie de cineva să ia atitudine, mulțumim Ruben Huțuțui.

Cum a apărut melodia aceasta? “Glorii în înățime”?

Tot el ne-a trimis un mesaj și anul acesta, în care să ne provoace să ne întâlnim la un burger și o seară de cântat și aducere aminte. Asta în contextul în care Raul Ardelean, bassul nostru mult apreciat este acasă în România și am putut să fim chiar în formație integrală.

Ne-am dus fără planuri sau mari așteptări muzicale. Am avut o seară foarte frumoasă în care după ce ne-am bucurat de multe bunătăți și multe discuții, am zis hai să cântăm puțin dacă tot suntem toți împreună. Zis și făcut, în câteva minute eram în studio la Sem Bala, “creierul” nostru muzical, și fredonam cântările noastre vechi cu care am colindat multe biserici.

Iar de nicăieri apare provocarea hai să facem un colind pe care să-l cântăm anul acesta la o biserica, evident că asta ar fi însemnat să fim toți în Arad, toți disponibili… apoi am ajuns la concluzia că e mai bine să facem ceva ce “să rămână” ca o piatră de aducere aminte a formației noastre în online și de care să se bucure cât mai mulți frați și surori.

În primă fază au fost propuse alte melodii, care nu ne-au convins, DAR la câteva zile după întâlnire Ruben și Sem, ne-au propus melodia de la Gaither, “Glory in the highest”.

Faptul că Sem este singurul dintre noi care face muzică, trăiește din muzică și produce muzică în studioul personal a fost ELEMENTUL PRINCIPAL al reușitei.

A făcut rost de partitură de la cunoștințele lui, ne-a făcut fiecăruia un track cu vocea lui, ne-a dat partitura ca să învățăm piesa într-un timp record și în 7 zile eram deja în studio, fiecare făcându-ne partea noastră. A durat aprox o săptămână până când piesa era mixată și finalizată.

Gândul nostru era să ne filmam cu toții acasă și să mixăm video cu audio… exact cum ați fost obișnuiți în pandemie de artiștii creștini, DAR RUBEN a insistat să facem ceva și mai profi, binențeles că nici nu ne-am dat seama ce va ieși și cât de mult apreciată de voi va fi această melodie, lucru pentru care vă mulțumim și ne dorim să fie o bucurie în toată această lună decembrie.

Deci, concluzionând, nu am apărut de nicăieri, ci existam încă din 2006 în lumea offline, dar ne-am oprit din cântat împreună în 2010, cântând apoi doar ocazional de puține ori.

Motivele pentru care ne-am oprit au fost schimbarea bisericii mamă a unora dintre noi (David și Ruben), faptul că pe rând am devenit familiști, copiii au apărut, iar programul nostru a fost focalizat în alte direcții.

Totuși ne aducem cu drag aminte de sărbătorile ALT FM la care am fost invitați să cântăm, evanghelizările la care am participat la: Curtici – Gabi Iszak, Felnac, Nădlac, Șicula, Chișineu Criș, Pecica, Pâncota, Maranata (micalaca) Arad, Betel Grădiște Arad, Micalaca (Duțu Mărgăian), Gloria Bujac evident, Reșita (biserica penticostală) și probabil altele pe care nu le-am mai reținut.

Deci cu această piesă nu promitem din păcate nimic, dar păstrăm o ușă deschisă pentru a cânta împreună de dragul Domnului și al părtășiei frumoase pe care o avem la fiecare întâlnire.

Formația noastră este muzical formată din:

Tenor 1: Ruben Huțuțui
Tenor 1: Sem Bala
Tenor 2: David Șuclea
Bariton: Vali Bala
Bass: Raul Ardelean

Dedicăm această piesă tuturor celor care ne-au urmărit evoluția și ascultat cântările cu drag atâția ani.

Vă prețuim! Să fim sănătoși și să dăm din ceea ce Dumnezeu ne-a dat.

Mulțumim tuturor celor implicați, în acest proiect pentru suflet. Dumnezeu să vă binecuvinteze!

 

Muzică și versuri: Daryl Wiliams Aranjament: Jay Rouse Traducere: Dinu Fedur

Producție audio: Sem Bala

Producție video: RR Visuals

ps. cândva eram și mai tineri ca acum 🙂

De aici a pornit totul