9 dezavantaje ale unei nunți mari

big wedding

Voi argumenta această idee într-un mod organizat și vă voi prezenta N motive pentru care nu merită să ne pierdem timpul și neuronii. Fiți siguri că acest articol dorește să vă ajute și să vă scape de STRESUL NUNȚII.

1. Nuntă mare = Stres mult

Să nu-mi povestiți voi mie că nu e așa. Au trecut doar câteva zile de la ultima mea nuntă de aprox. 300 de persoane. Nu ați fi vrut să vedeți mirele și mireasa cum zburau prin sală  “ca să fie bine”. După ce am fost la peste 200 nunți ca fotograf, știu clar ce trebuie și ce nu trebuie la o nuntă. Chiar dacă sunt convins că sunt și acum lucruri care îmi scapă.

2. Nuntă mare = Bani risipiți

De exemplu: o nuntă cu 300 de persoane costă de cel puțin 3 ori mai mult decât una cu 100-150. Recepția costă mai mult, florile costă mai mult, o singură formație muzicală se dovedește de multe ori că nu poate să “satisfacă” toate gusturile. Poți citi tot la mine pe website un articol despre BUGETUL NUNȚII 

3. Nuntă mare = Dezorganizare și/sau haos

Fără supărare, pentru toți foștii mei clienți care au avut astfel de nunți… nu-mi aduc aminte de nicio nuntă mare care să fi fost frumoasă (în adevăratul sens al cuvântului)… chiar dacă dă bine în poze… imaginează-ți că nu vei putea nici măcar să-i saluți pe toți și să le spui “bine ai venit”… asta în timpul nunții. Singurul zâmbet îl vei putea oferi atunci când primești plicu’… “vai ce ne bucurăm că ați fost cu noi la nuntă”. Și acum încă mă gândesc dacă la nunta noastră de 130 de persoane am reușit să vorbesc puțin cu fiecare. Ce puțin ne-am străduit.

Una dintre propozițiile dintre voi va fi:  mă oare ăștia îs prietenii aia a lu maica-ta? :)))

4. Nuntă mare = Obligații multe

La nuntă voastră trebuie invitați acei oameni pe care îi ai aproape, aceia la care cu drag vei merge la nuntă, nu vei zice “auci, am primit încă o amendă” (dar ce să faci, dacă și ei au venit la noi). Indiferent cât de inimos ești, crede-mă îți va fi greu ca în luna august, în loc să fii la mare, să ai 4 nunți și să devi cel mai bun cunoscător al meniurilor de nuntă.

Să nu aud că nu e așa… că încep să dau nume și tag :))

5. Nuntă mare = Vise năruite

La o nuntă mare… îmi zice mirele, în alergarea lui după invitați: “oare nu era mai bine o nunta cu pool party? Așa liniștită și în tihnă?” :))  Mă întreb eu acum: Ce piscină, frate, pentru 400 de oameni? Bega? Mureș? Crișu’?

Orice dorință cu flori frumoase, lumânări, aer liber samd dispare în momentul în care vrei/faci nuntă mare. Nuntă mare în aer liber înseamnă bătăi de cap de genul: de unde atâtea scaune? de unde atâtea tacâmuri? de unde pahare? 🙂 de unde curent? de unde frigidere? Îți dai seama cât costă ca toate lucrurile înșirate mai sus să fie realitate? (Sunt prea puține locuri unde se pot face astfel de nunți… și prea mari costurile pentru oamenii de rând) Și acesta este doar un exemplu.

6. Nuntă mare = Nu distracție și mulți cârcotași…

Nu e general valabil, e doar 99%. Vei auzi ceva de genul acesta: Se poate muzica mai încet? De ce masa noastră e lânga ușă? De ce langă scenă? De ce la geam? De ce langă climă? De ce nu langă climă? De ce așa în mijloc… deci nu are rost … auzi lucrurile astea și la nunțile mai mici, dar nu de 300 de ori 🙂

Să nu mai punem în discuție că bunicul va dansa cu vărutu’ de 15 ani pe meniaito… “va dansa”…

Nu zic că nu este realizabil, dar zic doar că cele 6 idei de mai sus sunt suficiente ca să ne gândim de două ori dacă vrem să ne bucurăm de nuntă sau vrem să ne stresăm…

7. Nuntă mare = Sală de eveniment mult mai greu de rezervat

Câte săli de nunți pot primi 300 de persoane? Câte dintre ele o pot face în condiții decente? Câte persoane vor primi mâncarea caldă, ce temperatură va fi în sală?

8. Nuntă mare = Mulți prieteni care au nevoie de cazare, de îndrumare, de …

Imaginează-ți următorul context: ești la proba de rochie de mireasă, mai ai de mers să vezi ultimele detalii din sala de nuntă, cămașa mireului încă nu e cumparată și mătușa ta din Spania tocmai te sună că e în aeroport, prietena ta cea mai bună din liceu nu găsește coaforul, fratele tău te sună în legătură cu florile… și este ora 20:30 samd. x 300. Știu că ai familie, știu că ai tată, mamă, soră și frate, dar și ei sunt doar 4, iar ceilalți sunt cu sutele.  Mai vrei nuntă mare?

9.  Nuntă mare = Multe pupături de mai multe ori…

E frumos să fii felicitat, știu… dar nu e plăcut să fii pupat la cununia civilă, la ieșirea din biserică, la intrarea în restaurant și la plecarea de la nuntă. Cu un simplu calcul, 300 x 4 = programare la dermatolog… :)) Râdem, glumim, nu e chiar așa grav, dar crede-mă, dacă nu ai un fotograf ca mine, care va opri șirul pupăturilor… nu vă va fi ușor.  Să nu uităm că te vor pupa și când te vor vedea prima dată în ziua nunții : ******************** x 300 x 2 : ))

Fiți înțelepți! Înainte de a lua o hotărâre finală cu privire la nuntă, citiți articole despre primii pași înspre organizarea nunții și sunați înainte un prieten care a trecut prin așa ceva.

ps. fotografia a fost luată de pe PINTEREST ca să fiu sigur că nimeni nu se va simți ofensat.