Care este prețul corect pentru un fotograf în 2017 – partea I

E clar, ne e tuturor CLAR, prețul contează! Indiferent dacă trăim în România sau nu, banii sunt un subiect de discuție și ei trebuie respectați. De aceea PREȚUL unui fotograf de nuntă contează.

Însă există un aspect la care trebuie să fim atenți, de-a lungul anilor am întâlnit “n” categorii de clienți, cu “n” dorințe și mofturi. Și asta e normal până la un punct.

Dacă îmi doresc o mașină din 2017, înseamnă că sunt bogat sau nu mi-e frică să iau un credit pe care o să-l plătească copiii mei sau înseamnă că am fost suficient de chibzuit ca să am banii pentru o mașină nouă.

Dar totuși, de ce două mașini din 2017 pot arăta la fel, dar au prețuri diferite?

Aici este discuția cea mai importantă. La fel ca și mașinile, și fotografii au mai multe dotări, respectiv opțiuni. Nu este posibil ca doar fotografierea unei nunți să coste 700 euro, iar fotografierea cununiei civile, a nunții, a unei ședințe foto după nuntă și pe lângă asta și un album să coste tot atât. Nu?

Atunci de ce totuși unii nu fac diferența dintre una și alta? DAR oare de ce nu înțeleg că trebuie ca fiecare om să-și vadă de lungul nasului și de fundu’ buzunarului?

Dacă nu-mi permit o mașină din 2017 cu ABS, ESP, SRS, servo, scaune încălzite, cutie automată în 10 trepte, oglinzi electrice, motor 2.5 diesel, 400CP, cu trapă și plafon panoramic și 20 de airbaguri… ATUNCI îmi voi cumpara una, tot din 2017, dar cu ABS și ESP, servo și cu motor de 1.4,105 CP… DE ACORD? Sau una din 2001. 🙂

 

Așa este și cu prețul fotografului. Ceea ce foarte mulți dintre viitori miri nu iau în calcul este că prețurile și opțiunile diferă, dar și profesionalismul există sau nu.

Când semnezi un contract, te interesează să fie IEFTIN.

Abia după te interesează… ce include el, când îmi vor fi livrate fotografiile, de ce nu-mi răspune X la telefon, de ce nu a venit el să fotografieze nunta, de ce am primit doar 100 de poze, de ce în toate fotografiile este așa mult zgomot de imagine, de ce noi nu ne vedem în poze, de ce nu avem poze cu invitații, de ce și nu are rost… câte mirese am întâlnit, aproape și atâtea mofturi ulterioare.

Acum nu te interesează NIMIC, apoi te interesează TOT!

Care este totuși prețul? Păi de unde să știu eu ce mașină îți permiți și cât de chibzuit ai fost cu bugetul nunții…?

Dacă l-ai dat pe sarmale, mănâncă, dacă l-ai dat la lăutari, dansează, dacă l-ai dat la fotograf… bucură-te de alegerea înțeleaptă pe care ai făcut-o.

Și neaparat citește acest articol… de aici vei învăța cum să alegi fotograful pentru nuntă.

Citește și: Care este prețul corect pentru un fotograf în 2017 – partea II

ps. dacă crezi că ar ajuta pe viitori miri să citească acest articol, dă un share acestui.